جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
حجت الاسلام رفیعی

حوزه/ عضو هیئت علمی جامعة المصطفی، گفت:کلمه هجرت ۱۵ مرتبه در قرآن آمده است، هجرت به چهارگونه جغرافیایی، اعتقادی، اخلاقی و سیاسی است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی شامگاه سه شنبه در مراسم سوگواری هیئت رزمندگان اسلام قم که در مجتمع امام خمینی(ره) برگزار شد، در بخش نخست سخنان خود امینت و استقلال کشور را مرهون شهدای دفاع مقدس دانست و گفت: شعارهای کربلا در زندگی شهدای دفاع مقدس متجلی بود و موجب تغییر و تحولات زیادی در بسیاری از افراد شد.    

وی با اشاره به انعکاس زندگینامه شهدای مطرح قم در کتاب «چلچراغ»، ابراز داشت: مقام معظم رهبری در وصف شهید جعفر حیدریان می فرمایند« این شهید در سال 59 در غربت ایران به کردستان رفت و یک تنه مقابل دشمن ایستاد».

این عضو هیئت علمی جامعة المصطفی با بیان اینکه شهید حیدریان با یک سخنرانی در روستای فردو، 150 رزمنده را راهی جبهه های حق علیه باطل کرد، گفت: این شهید و یارانش در عملیات والفجر8 مقاومت جانانه ای کردند.

*پاسخ شهید روحانی به درخواست استادش

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای روحانیت در دفاع مقدس، ابراز داشت: از استاد شهید حجت الاسلام سید محسن روحانی نقل شده است که روزی به این شهید می  گوید «حافظه خوبی داری و در قم حضور داشته باش و درس بخوان» که شهید روحانی در پاسخ می گوید «استاد اگر امثال من جبهه نرویم، در قم درسی تشکیل نمی شود».  

این استاد حوزه علمیه با اشاره به جمع آوری بیانات مقام معظم رهبری در خصوص علل و ابعاد عاشورا در کتاب «آفتاب در مصاف»، ابراز داشت: جوانان این کتاب را مورد مطالعه قرار دهند و با قیام اهداف عاشورا آشنا شوند؛ رهبری در این کتاب تاکید می کنند «اگر جوانان امروز ما بودند، اباعبدالله(ع) تنها نمی ماندند».

*گونه های هجرت

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با تبیین مفهوم هجرت در منابع دینی گفت: کلمه هجرت 15 مرتبه در قرآن آمده است، هجرت به چهارگونه جغرافیایی، اعتقادی، اخلاقی و سیاسی است.  

وی افزود: انتقال انسان از نقطه ای به نقطه دیگری تادر معرض معصیت نباشد، هجرت جغرافیایی است.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به هجرت عقیدتی، گفت: امروز در دنیا افراد بسیاری هستند که می دانند عقیده باطلی دارند اما خود را اصلاح نمی کنند.

*گروهی می دانند بر حق نیستند

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی افزود: امروز در دنیا با این مسئله مشکل داریم چرا که گروهی می دانند بر حق نیستند اما جرات بازگشت از عقیده باطل خود را ندارند.   

وی با اشاره به مناظره های ائمه معصومین(ع) با عالمان ادیان، ابراز داشت: علمای ادیان بعد از محکومیت در مناظره های علمی با اهلبیت(ع)، با وجود اینکه می دانستند بر حق نیستند اما تغییری در عقیده خود ایجاد نمی کردند.

این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با اشاره به سم پاشی های دشمنان در شبکه های ماهواره ای، گفت: این افراد در جلسات خاص حضور پیدا کنند تا در خصوص توحید و امامت و نبوت بحث کنیم.

*پاسخ به توجیه برخی جوانان نمازنخوان

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به توجیه برخی جوانان برای نماز نخواندن با آیه « لا إِکْراهَ فِی الدِّینِ»، ابراز داشت: این آیه برای انجام ندادن فروع دین نیست چرا که دین نیازی به اکراه ندارد؛ برای مثال حضور یا عدم حضور در دانشگاه اجباری نیست اما هنگام حضور در دانشگاه باید در کلاس شرکت کرد.      

این استاد حوزه علمیه، امام شناسی را یکی دیگر از مهم ترین هجرت ها دانست و اظهار داشت: انسان نباید امثال ملک سلمان و حاکمان ستمگر و عیاش را حاکم دینی بداند.

*تلاش اهلبیت(ع) در گسترش مکارم اخلاق

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در تشریح هجرت اخلاقی، اظهار داشت: اگر کسی اخلاق زشتی دارد باید کنار بگذارد؛ ائمه معصومین(ع) خیلی تلاش کردند و تذکر دادند که افراد ویژگی های اخلاقی نامناسب خود را کنار بگذارند.

وی افزود: مهاجر واقعی از گناه هجرت می کند و معصیت و خطا را کنار می گذارد.

*مومن موضع خاکستری اتخاذ نمی کند

این عضو هیئت علمی جامعة المصطفی با اشاره به رجز «یزید بن زیاد مهاجر» مبنی بر اینکه « خدایا من حسین را یاری می کنم، از ابن سعد دوری می جویم و او را رها می کنم»، اظهار داشت: انسان عاقل و مومن، موضع سیاسی دارد و خاکستری نمی ماند.

*لزوم ابراز برائت از ظلم

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در تشریح لزوم مواضع سیاسی شفاف به شخصیت های برجسته تاریخی و دینی اشاره کرد که از نزدیک ترین بستگان و خانواده خود به دلیل مسائل سیاسی ابراز برائت کرده اند.

*هجرت سیاسی دو شهید کربلا

وی با اشاره به سرنوشت «سعد بن الحارث» و «ابوالحتوف بن الحارث»، ابراز داشت: این دو نفر از از شهدای نیک‏ فرجام کربلا هستند چرا که بر مذهب خوارج بودند و با لشکریان عمرسعد، از کوفه به کربلا آمدند اما بعد از ظهر عاشورا، با شنیدن ندای استغاثه امام حسین(ع) هدایت الهی نصیب آنان گردید و از گمراهی نجات یافتند.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به هجرت سیاسی و ابراز برائت این دو شهید کربلا از ظالمان، افزود: واقعه کربلا نشان می دهد اسلام بن بست ندارد و هیچ فردی نباید نسبت به بار سنگین گناهان خود مایوس شود و خود را ببازد.

*چهار آرزوی دشمن

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه دشمن شناسی هنر است، گفت: دشمنان براساس آیات قرآن کریم چهار آرزو دارند؛ آنها در گام نخست به دنبال این هستند که شما را همچون خود، کافر کنند و دین و انقلاب و نظام را کنار بگذارید؛ همان گونه که اوباما گفت اگر می توانستم پیچ و مهره های صنعت هسته ای ایران را باز می کردم.

وی، دومین آرزوی دشمن را غفلت از قدرت نظامی و سرگرم شدن به مسائل شخصی دانست و ابراز داشت: در طول انقلاب اسلامی از عقیده و تولید سلاح و موشک غافل نشدیم.

*هدف دشمن عقب نشینی از مواضع است 

این استاد حوزه علمیه، سومین آرزوی دشمنان را عقب نشینی از مواضع عنوان کرد و گفت: آنها  دوست دارند شما از مواضع عقب نشینی کنید اما در صورتی که رهبری و مردم و شهدا چنین اجازه ای ندهند آنها به دنبال تحقق چهارمین آرزوی خود یعنی مانع تراشی و تحریم کردن می روند.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه براساس روایات نباید هیچگاه دشمنان را کوچک شمرد، ابراز داشت: قرآن کریم تصریح کرده است «شیطان و یهود خطرناک ترین دشمنان هستند».

وی خاطرنشان کرد: امروز صهیونیست ها تمام قاره ها و شرکت های دنیا را تصرف کرده اند و در فلسطین جوانان را به خاک و خون می کشند.

انتهای پیام/313/33

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • راحله زمانی IR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
    0 0
    سلام بسیارعالی بودخیلی دلم میخواددرجلسات حجت اللسلام رفیعی شرکت کنم ونمیدانم کجابایدمراجعه کنم